Bylinky z Peru díl.7 MUŇA MUŇA

Do České republiky je dovážena několikrát ročně speciální vybraná surovina, která je vždy z čerstvého sběru. Dovážené byliny nejsou drcené. Jsou tedy dokonale identifikovatelné a dá se tak lehce posoudit jejich kvalita.
Peruánští partneři jsou na odborné, morální a etické úrovni a kontrola tak začíná jejich přímým dozorem s místech sběru. Ručí také za druhovou shodnost rostlin.




MUŇA MUŇA (Minthostachys setosa)

Rostlina s charakteristickou mentolovou vůní. Je považována za přírodní antibiotikum. Má antibakteriální vlastnosti, protizánětlivé, spasmolytické, mírní kašel a působí proti bolesti. Pití odvaru podporuje trávící procesy, působí proti průjmům, zmírňuje střevní potíže a koliky. 
Pomáhá při chronických zánětech a bakteriálních infekcích trávícího traktu, cizopasnících, plísňových onemocněních, při infekcích dýchacích cest, bronchitidě, astmatu, kašli, zánětech průdušek a dutin, nachlazeních a horečkách.



Užívání: Nejčastěji 1 lžíci byliny zalít cca 700ml studené vody a od chvíle dosažení varu vařit na mírném ohni 5-10minut. Odcedit. Pít 3x denně sklenku. Děti od 3let 1/2 sklenky.




Bylinky budou k dostání na našem eshopu levnalekarna.cz a také na nové lékárně Mariánka v Brně Komárově (otevřeno od února 2018).

Komentáře