Třicetidenní program krásy

Často se stálá, že zanedbáváme sami sebe, ať už kvůli profesi nebo kvůli požadavkům rodiny. Každý zná tento pocit, když mu nezbývá ani chvilka pro sebe. Ale kolik času nás stojí potěšení z uvolňující koupele nebo masáže? Může to být půlhodinka a někdy i méně, která prospívá našemu tělu a je současně výrazem láskyplné péče o nás samé.





Pomocí následujícího programu krásy během několika týdnů zjistíte, jak je prospěšné, když si denně uděláte čas sami pro sebe. Zlepší se váš vzhled, budete se cítit víc vyrovnaně, zdravě a plní energie.

Dvanáct kroků ke zdraví a kráse
Program krásy rozdělím do dvanácti kroků a bude trvat 30dní. Zajisté není nutné, abyste jej striktně dodržovali, ale čím více se přiblížíte uvedeným doporučením, tím lepších výsledků dosáhnete.

Než však začneme, uvedu vás několik zajímavých myšlenek ke stravování....

Kvalita před kvantitou
Naše vitalita a zdraví závisí především na kvalitě potravin. Většina zdravotních potíží, se kterými se dnes potýkáme, především nadváha se svými mnoha zápornými vlivy, je způsobena řadou potravin, které jsou silně zamořeny pesticidy, hnojivy, hormony a antibiotiky. Náš imunitní systém je tak oslaben a proces stárnutí se zrychluje.
V průběhu zpracování jsou složky naší stravy např. rýže a obiloviny, zbavovány hodnotných složek, a tak nás zůstávají jen prázdné kalorie. Navíc řada potravin obsahuje chemická dochucovadla, umělé konzervační látky a barviva, které rovněž škodí našemu zdraví.
Proto doporučuji, abychom si vybírali plnohodnotné bioprodukty a čerstvé ovoce a zeleninu, protože právě tyto suroviny jsou bohaté na důležité živiny a natioxidanty. Zároveň je nutné co nejvíce snížit konzumaci denaturovaných potravin, masa a masných výrobků, pocházejících z běžného chovu.

Otázka nákladů
Stále častěji se poukazuje na to, že při koupi produktů biodynamického nebo ekologického původu hraje velkou roli  cena. Je pravda, že tyto potraviny jsou zpravidla dražší  než produkty bežné. Nicméně potraviny, jejichž kvalita je zajištěna díky biodynamickému způsobu pěstování jsou chutnější, poskytují větší pocit sytosti, zamezují vzniku náhlé silné chuti na jídlo a jsou prospěšnější našemu zdraví a kráse.
Berme v potaz i skryté náklady tj. výdaje za zdravotní péči. Čím více toxickýxh látek přijímáme, tím více zvyšujeme riziko závažného onemocnění. Potraviny, které konzumujeme, jsou hlavním důvodem, proč tak často navštěvujeme lékaře nebo se ocitáme v nemocnici a proč existuje tolik lidí závislých na medikamentech. Takto vzniklé náklady jsou obrovské. Uvědomme si: Čím bude naše strava kvalitnější, tím budeme zdravější.

V dalším článku se dozvíte tipy k přípravě pokrmů, o základní výbavě pro krásu vnitřní i vnější, blíže vám představím celý průběh třicetidenní kůry.


Komentáře