Bylinky z Peru. díl 1. MAKA; MACA

Peru je obrovská a úchvatná země. Přes její území se táhnou nádherné štíty And a jeden z nejkrásnějších pralesů světa Amazonie. Tato čistá příroda v sobě skrývá bohatství flóry s rozsáhlým množstvím bylin s léčivými vlastnostmi.

Do nové lékárny Mariánka, kterou otevřeme začátkem roku 2018 v Brně pro vás připravujeme nabídku peruánských bylin.





Jednou z nich je Maka;Maca (Lepidium peruvianum Chacon)


Jedná se o rostlinu z vysokých And s malými bulvami, nazývanou peruánský ženšen. Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, stopových prvků, aminokyselin a má velice významnou výživovou hodnotu.
Cenný organický regulátor, dokonale účinný v každé věkové kategorii. Používá se u dětí, dospělých, těhotných a kojících žen, v období menopauzy.
Má velice příznivý vliv na fungování organismu, na jeho vitalitu, dobrou fyzickou a psychickou kondici, vytrvalost, zvýšenou odolnost proti stresu, mírní deprese, neurózy. Vyživuje a regeneruje organismus, navrací a posiluje vitalitu, zvyšuje odolnost organismu, mírní psychické vyčerpání, chronickou únavu, zlepšuje paměť, koncentraci a schopnost učit se, osobám vyššího věku pomáhá udržet pevnost kostí, sílu svalů, dobrý zrak a sluch, je nepostradatelnou výživou nemocných, mírní účinky chemoterapie, usnadňuje hojení ran, zvyšuje libido a vitální síly.
Pomáhá také při neplodnosti mužů a žen, při impotenci, reguluje hormonální činnost, nedostatečnou i nadměrnou činnost štítné žlázy, upravuje nepravidelnou menstruaci, snižuje negativní příznaky v období menopauzy i andropauzy.
Maka se používá také při nechutenství, osteoporóze, hormonálních poruchách, při sexuálních poruchách, frigiditě a sterilitě mužů i žen, podporuje léčbu anémie, tuberkulózy a akné, Je doporučována osobám s vysokou fyzickou zátěží. Maka zpomaluje proces stárnutí. Užívá se jako podpůrný prostředek při závažných onemocněních.
Americká NASA ji zařadila jako součást stravy kosmonautů. Vysoce ceněna je také sportovci, zvláště mladými kulturisty. Zpevňuje totiž svaly, umožňuje zvýšené psychofyzické výkonnosti bez užívání škodlivých chemických substancí. Rychle regeneruje síly po sportovních výkonech, snižuje stres a svalové napětí.

Jak se Maka užívá?

1. KÁVOVÁ LŽIČKA prášku denně se rozmíchá v menším množství vody, ovocné šťávy, mléka či jogurtu a tato směs se podává během jídla, nejlépe ráno při snídani. Doporučená dávka pro děti od 3let je 1/2 kávové lžičky.

Bylinka Maka z Peru bude k dostání i na našem eshopu levnalekarna.cz a v nové otevřené lékárně Mariánka v Brně (otevřeno od února 2018)


Komentáře