Schüsslerovy tkáňové soli. Na co se používají? Jak Vám mohou pomoci?

Kdo byl Dr. Schüssler

Dr. Wilhelm H. Schüssler se jako první v 19.století zabýval významem minerálních látek pro tělo. Došel tak k závěru, že minerální látky jsou nezbytné pro správné fungování buněk v tkáních. Mnoho zdravotních problemů či nemocí pochází právě z tohoto nedostatku(deficitu) koncentrace solí na buněčné úrovni.
Wilhelm Heinrich Schüssler se narodil 21. srpna 1821 v Zwischenahm, (Německo, vévodství Oldenburg). Pocházel z chudých rodinných poměrů a na své živobytí si vydělával jako domácí učitel . Díky podpoře svého bratra mohl vystudovat medicínu.
Studoval v Paříži, na fakultě medicíny, která měla velmi dobré reference a v Berlíně, kde na jeho poznání měli velký vliv dva tehdy významní badatelé Jacob Moleschott a Rudolf Virchow. Dokonce pobýval a studoval homeopatii i v Praze. Své povolení k lékařské praxi v Oldenburgu, obdržel 2.ledna 1858 , kde pak působil jako lékař téměř 40 let.
V prvních letech pracoval jako homeopat a i přesto, že ho homeopatie nadchla, hledal jednoduchou a účinnou metodu, která by mohla vést k hlubšímu odhalení původu nemoci. Nadále vycházel ze svého poznání, že nedostatek minerálních látek v těle brání jeho řádnému fungování.
Správná koncentrace minerálních látek v různých tkáních a buňkách lidského těla zajišťuje přirozenou rovnováhu a buněčnou obnovu. A tak v případě nějakého onemocnění stačí podle Dr. Schüsslera dodat organismu potřebnou sůl v podobě léku.



12. Schüsslerových solí

12minerálních solí, které představil Dr. Schüssler, má stavební funkci a slouží k buněčné regulaci. Ve svém výzkumu hledal Dr.Schüssler nejvhodnější formu, jakou mohou buňky tyto minerální soli co nejlépe vstřebat a zužitkovat. Zjistil, že tělesné buňky dokážou nabídnuté minerální soli nejlépe přijmout v homeopatické formě. Přitom je výchozí látka podle určitého postupu ředěna (homeopaticky potencována) ve více pracovních krocích. Potencováním dochází k rozvinutí léčebných účinků výchozích látek.
Dr. Schüßler zvolil pro lehce rozpustné minerály homeopatické potencování stupně D6 a pro těžko rozpustné soli stupeň D12 homeopatického potencování. Jemné a rovnoměrné ředění homeopaticky připravených solí zabezpečuje , aby se účinné látky vstřebaly již přes sliznice v ústech (při vnějším užití přes kůži) a dostaly se rychle do krevního oběhu.
    Schüsslerovy soli tak plní důležité úlohy:
  • poskytují výživu buňkám
  • dodávají léčebné impulsy
  • pomáhají buňkám lépe zpracovat a vstřebat živiny z potravy nebo jiných potravinových doplňků
  • jako katalyzátor se starají o to, aby buňky dobře a cíleně pracovaly
I když Schüsslerovy soli jsou homeopaticky potencované, nelze je srovnávat s homeopatií, kde podobné léčíme podobným. Tyto soli se řadí k biochemii, ve které se tělu dodává přesně ta látka, která mu dle určitých příznaků chybí. Tím se vyrovnává její deficit.
Schüslerovy soli neobsahují přísady, pojidla, nezatěžují játra ani další části trávícího ústrojí(žaludek, střevá). Jejich užívání je zcěla bezpečné pro všechny věkové kategorie, těhotné ženy či malé děti a batolata. U Schüsslerových solí nevzniká ani riziko průjmů, či jiných nepříjemných účinků, jako je tomu například při běžném doplňování hořčíku, vápníku či železa.
Schüsslerovy soli jsou homeopaticky připravené léky vysoké kvality, které dodávají chybějící množství minerálních látek přímo do buněk a tkání.
    Jedná se o těchto 12 základních solí:
  • Nr. 1 Calcium fluoratum Svět Esencí D12
  • Nr.2 Calcium phosphoricum Svět Esencí D6
  • Nr.3 Farrum phosphoricum Svět Esencí D12
  • Nr.4 Kalium chloratum Svět Esencí D6
  • Nr.5 Kalium phosphoricum Svět Esencí D6
  • Nr.6 Kalium sulfuricum Svět Esencí D6
  • Nr.7 Magnesium phosphoricum Svět Esencí D6
  • Nr.8 Natrium chloratum Svět Esencí D6
  • Nr. 9 Natrium phosphoricum Svět esencí D6
  • Nr.10 Natrium sulfuricum Svět Esencí D6
  • Nr.11 Silicea Svět Esencí D12
  • Nr.12 Calcium sulfuricum Svět Esencí D6
Nabídku Schüsslerových solí najdete na našem eshopu levnalekarna.cz již od 1.4.2018. O tom, které soli je vhodné použít případně v jaké kombinaci Vám ráda poradí přímo magistra farmacie, vyškolená v oblasti doporučení alternativních produktů a léčby. Stačí napsat do zprávy na FB stránce Levná lékárna a paní magistra se Vám bude online věnovat.

Komentáře