Bylinky z Peru díl.8 ACHIOTE; ANNATO

Rostliny, které se do ČR z Peru dováží jsou bez jakýchkoliv přísad a dá se tak lehce posoudit jejich kvalita. V České republice jsou podrobeny testům na obsah těžkých kovů, bakterií a plísní a nejsou ozařovány. Jsou takové, jak je příroda stvořila... čisté, voňavé, plné zdraví a jsou pouze usušené.
Rostlinný materiál projde při pečlivém třídění rukama vyškoleného personálu, který ručí za ojedinělou kvalitu. Bylinky jsou zabaleny do obalů, ve kterých si déle zachovají svoji svěžest, vůni a především účinky.

Produkty jsou označeny charakteristickým logem "poklad Inků", symbolem garance kvality, zárukou dokonalé prevence onemocnění a chorob, podpory organismu, regenerace fyzické a psychické síly. Poklad Inků je zdrojem energie, vitality a harmonie života.

ACHIOTE; ANNATO (BIXA ORELLANA)

Odvary z listů tohoto malého amazonského stromu mají vlastnosti protizánětlivé, antiseptické, stahující, močopudné, antibakteriální, antinovotvarové, antioxidační, bronchodilatační, hojící. Používá se při zánětech prostaty, infekcích močových cest, urogenitální soustavy, zánětech gynekologického charakteru, ledvin, jater, bolestech břicha i žaludku, problémech s trávením, záscpách, při bolestech v krku, mandlích, dýchacích cest, zánětech dutiny ústní.
Pomáhá při zánětlivých procesech a infekcích pokožky (také k oplachům), při horečkách, k odkašlávání, podporuje trávení, reguluje metabolismus, snižuje cholesterol, snižuje vysoký krevní tlak a působí proti zvracení, průjmům a cizopasníkům. 
Při studiích In vitro bylo prokázáno, že ničí bakterie Escherichia coli a Staphylococcus aureus. V Peru je považováno za afrodiziakum.

Užívání: Nejčastěji 1-2 lžíce byliny zalít cca 700ml studené vody a od chvíle dosažení varu vařit na malém ohni 5-10minut. Odcedit. Pít 3x denně 1 sklenku.

Odvar může zvýšit hladinu cukru v krvi. Nedoporučuje se pro nemocné s cukrovkou. Může zvyšovat účinek léků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku.




Bylinky budou k dostání na našem eshopu levnalekarna.cz a také na nové lékárně Mariánka v Brně Komárově (otevřeno od února 2018).

Komentáře

  1. Do Peru bych se jednou chtěla strašně moc podívat. Nejen zažít tu jejich kulturu, ale hlavně se podívat po té jejich přírodě. Vidět rostliny, co jsem nikdy neviděla a tak podobně. To by bylo něco. Teď se chystáme na tůru do přírody do Kanady, tak to bude taky určitě něco extra ! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já osobně vidím drobný problém v tom , že tyhle bylinky nebo obecně návštěva podobných krajů jsou strašně drahé. Ale fakt jako extrémně. Jasně, je tu třeba možnost nonstop půjčky na účet, ale nechcete se zadlužit kvůli výletu. Vím, že někdo to tak neřeší, ale já si třeba představu, že někomu dlužím peníze, nedovedu představit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat